Zilver Waarde Zilver Tientje

Waar verzamelaars voornamelijk kijken naar de zeldzaamheid en de gaafheid van een tientje van zilver zal een belegger andere belangen hebben. Voor beleggers is de zilver waarde zilver tientje munten van belang en doet de gaafheid er tot op zekere hoogte niet toe. Zolang gebruikssporen geen twijfel over de echtheid oproepen bij de verkoop maakt het niet uit omdat het immers om de hoeveelheid zilver gaat.

Beleggers zullen dus allen voor de zilver waarde tientje munten die van zilver geslagen zijn aanschaffen. Hierdoor kunnen beleggers profiteren van alle voordelen die het beleggen in zilver op kan leveren zonder dat daar direct grote bedragen voor geïnvesteerd hoeven te worden. Vanwege de geringe hoeveelheid zilver die in de tientjes verwerkt zit en natuurlijk ook de lage prijs van zilver, zullen de te investeren bedragen ook laag zijn. Voor de zilver waarde zilver tientje munten aanschaffen zal u echter niet altijd hetzelfde kosten. De exemplaren uit verschillende jaargangen zullen een verschillende hoeveelheid zilver hebben en daarmee dus ook een andere zilverwaarde. De zilver tientje zilver waarde is het hoogst bij de eerste twee jaargangen, de oplages van 1970 en 1973 hadden het formaat van de vooroorlogse rijksdaalder en hadden een gewicht van 25 gram. Omdat de legering waar de munt van geslagen was bestaat uit 72 procent puur zilver zullen deze tientjes dus 18 gram puur zilver bevatten. Volgens de zilverkoers zilver tientje exemplaren aanschaffen, betekend dus dat u niet de prijs van 25 gram zilver hoeft te betalen maar slechts die van 18 gram.

De reden dat in een zilver tientje veel minder zilver zit dan in andere zilveren munten die voor het beleggen ontworpen zijn is het feit dat een zilver tientje van origine niet als beleggingsmunt is ontworpen maar als circulatie munt ofwel betaalmiddel. De zilver waarde zilver tientje munten is dan ook nooit van belang geweest anders dan dat deze nooit hoger zou mogen zijn dat de muntwaarde van de tientjes. Als het zilver in een zilver tientje immers meer waard zou zijn dan tien gulden en boven de muntwaarde uitkomen dan zou de munt voornamelijk een beleggingswaarde hebben en kan iedere bezitter er winst mee maken. De verhouding tussen zilver tientje en zilverkoers is door de Nederlandse Munt dan ook nauwkeurig bestudeerd. Aan de andere kant moet echter wel opgemerkt worden dat vandaag de dag de zilver waarde tientje munten wel degelijk meer is als tien gulden. Zelfs de oplage van 1994 die slechts 10,8 gram zilver bevat zal bij een zilver prijs van 20 euro per ounce altijd nog een zilver waarde hebben van 7 euro en dat in ongeveer 15 gulden. Het mag duidelijk zijn dat de zilver waarde zilver tientje munten van de eerste twee jaargangen veel hoger is en zelfs de laatste jaargangen zullen een hogere zilver waarde hebben. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat de ontwerpers dit nooit hadden kunnen voorzien, de waarde stijging van edelmetalen is het laatste decennium dan ook ongekend. Van de zilver tientje zilver waarde was op basis van historische gegevens dan ook niet te verwachten dat deze zo ver omhoog zou gaan.

Natuurlijk maakt dit voor u als belegger het zilver tientje kopen alleen maar interessanter, de potentiële winsten die u met deze beleggingen kunt behalen zijn door dit soort stijgingen ook zeer hoog. Voor de zilver waarde zilver tientje munten aanschaffen kunt u dan ook doen bij veel verschillende aanbieders. Let hierbij wel op dat u geen exemplaren aanschaft die uit de Proof series komen want dan zult u vooral voor de verzamelwaarde zilver tientje munten aanschaffen. U zult dus te rade moeten gaan bij een winkel die zich toe legt op de verkoop van beleggingsmunten omdat daar volgens de zilverkoers zilver tientje munten worden verkocht. Als u hierbij ook kiest voor de aanschaf van uw zilver tientjes bij een webwinkel dan kunt u zich nog het een en ander besparen. Bij de webwinkel die u op deze website aan treft zal ook voor de prijsbepaling van een zilver tientje de zilverkoers gehanteerd worden. Omdat echter deze webwinkel veel minder kosten maakt kunnen veel besparingen gerealiseerd worden die resulteren in een lagere winstmarge en dus een lagere aanschafprijs die u moet betalen. Volgens de zilver waarde tientje munten bij deze webwinkel aanschaffen zal u dus meer zilver voor iedere euro opleveren. Uiteindelijk zult u dit bij de verkoop van de tientjes en dus het innen van de winst terug zien omdat dan ook voor de prijsbepaling van een zilver tientje de zilver waarde gehanteerd zal worden.