Zilver Tientje

Beleggers in edelmetaal willen het liefst zo volledig mogelijk profiteren van de ontwikkelingen van de prijs van zilver. Daarom zal ook vaak gekozen worden voor beleggingsmiddelen die uit zoveel mogelijk zilver bestaan. Een zilver tientje biedt u net als andere zilver munten het voordeel dat u geen BTW over het zilver hoeft te betalen wat u bij zilver baren wel moet doen.

Voor een interessante waarde zilver tientje munten aankopen heeft vooral te maken met de prijs van zilver op het moment van aankoop omdat u een mooie hoeveelheid zilver aankoopt. Omdat de prijs die u bij een verkoper zoals u die op deze website kunt vinden, moet betalen dus af hangt van de hoeveelheid zilver die in de munten verwerkt zit, zult u altijd een voor beleggers interessante prijs betalen. Sterker nog, u kunt zelf bepalen welke prijs u moet betalen door het juiste aankoop moment af te wachten. Een tientje van zilver zal afhankelijk van het jaar waarin het geslagen is bestaan uit 10,8 uit 12 of uit 18 gram puur zilver. Deze hoeveelheden hebben te maken met de verschillende wijzigingen die in het ontwerp en de uitvoering van de munten zijn aangebracht en zullen bepalen voor hoeveel een zilver tientje te koop is. Dit is niet alleen van belang bij de aankoop van deze munten maar ook bij de verkoop er van want ook daar zal naar de hoeveelheid zilver in de tientjes gekeken worden. U moet natuurlijk zelf bij het online zilver tientje kopen ook goed opletten uit welk jaar het tientje afkomstig is om te bepalen of u een goede prijs gevraagd wordt.

Dat in tegenstelling tot andere zilveren beleggingsmunten die een grotere hoeveelheid zilver hebben juist deze tientjes onder beleggers populair zijn heeft meerdere oorzaken. Een zilver tientje kopen betekend dat u een puur Nederlandse munt in uw bezit zult krijgen. Dit is natuurlijk een stukje chauvinisme dat helemaal niet vreemd en ook helemaal niet verkeerd is, daarnaast kan het ook een stukje heimwee naar de gulden zijn die voor sommige beleggers de doorslag zal geven. Bovenal staat dat een zilver tientje een zilveren munt is die een beperkte hoeveelheid zilver bevat en die dus ook voor een relatief klein bedrag aangekocht kan worden. Dit betekend dat de tientjes ook door mensen met een klein budget aangekocht kunnen worden. Dat de tientjes oorspronkelijk als circulatie munt bestemd en gebruikt zijn doet natuurlijk aan de beleggingswaarde niets af. De historie zilver tientje munten laat naast het feit dat het circulatie munten zijn ook zien dat de munten ook een andere bestemming hadden. Al snel leek na de eerste oplage dat er ook een grote belangstelling bestond voor een verzamel uitvoering en daar werk later ook in voorzien. Belangrijker aan het zilver tientje is dat eigenlijk voortgeborduurd wordt op de gouden tientjes die vanaf het ontstaan van het decimale gulden stelsel werden geslagen. De tien gulden munt is daardoor jaren lang onderdeel geweest van het gulden stelsel en dat is door het tientje van zilver opnieuw mogelijk geworden.

Er zijn door de jaren heen verschillende uitvoeringen geslagen, de eerder genoemde hoeveelheden zilver hadden te maken met de munten die onder Juliana en Beatrix zijn geslagen en de wijziging in het zilver gehalte onder Beatrix. De historie zilver tientje munten laat ook zien dat de tientjes allemaal aan een van de kanten een belangrijke gebeurtenis herdenken. Onder Juliana werd bijvoorbeeld de opbouw van Nederland herdacht en haar 25 jarig regeringsjubileum. Beatrix zette deze traditie voort met het herdenken van 50 jaar Benelux, het herdenken van Hugo de Groot en het eren van Jan Steen. Ook werd met het zilver tientje het Marshall plan herdacht en natuurlijk het Millennium geƫerd. Het waren ook zeker deze speciale gebeurtenissen en de daarvoor uitgegeven speciale uitvoeringen van de tientjes die op beleggers een bepaalde aantrekkingskracht uitoefenden. Toch waren de munten ook voor verzamelaars zeer aantrekkelijk en voor de verzamelwaarde zilver tientje kopen werd en wordt dan ook zeer vaak gedaan. Natuurlijk is de verzamelwaarde iets anders als de beleggingswaarde en dat is waar het u als belegger voornamelijk om zal gaan. Bij het online zilver tientje kopen wilt u natuurlijk niets meer betalen dan de zilverwaarde van de munten. Gelukkig is dat bij de webwinkel die u op deze website aan zult treffen ook heel goed mogelijk. De waarde zilver tientje munten wordt bij deze webwinkel dan ook bepaald aan de hand van de zilver prijs op het moment van aankoop opdat u altijd van de toekomstige ontwikkelingen van de prijs van zilver kunt profiteren.