Beleggingswaarde Zilver Teintje

Het mag duidelijk zijn dat alleen volgens de beleggingswaarde zilver tientje munten aankopen voor de beleggers onder ons interessant is. Verzamelaars hebben immers een heel andere manier om de waarde te bepalen en die staat niet in verband met de prijs van zilver. Het is echter de prijs van zilver die niet alleen de waarde van de munten bepaald maar ook de hoogte van de winst die u gaat behalen.

Dat de waarde zilver tientje munten vertegenwoordigen wordt bepaald door de hoeveelheid zilver die in de tientjes verwerkt zit is dus wat ze zo interessant maakt voor beleggers. Volgens de beleggingswaarde tientje van zilver aan schaffen betekend dan ook dat u een prijs betaald die afhankelijk is van de hoeveelheid zilver die in de munten verwerkt zit. Omdat de zilveren tientjes niet altijd dezelfde hoeveelheid zilver zullen bevatten is het dus wel goed als u weet welk jaartal wordt aangeboden. De beleggingswaarde zilver tientje munten uit 1970 en 1973 zal het hoogste zijn omdat deze uitvoeringen met 25 gram het grootste waren. Het formaat stond gelijk aan de vooroorlogse rijksdaalder en vanwege de 72 procent puurheid bevatten deze 18 gram puur zilver. In 1994 veranderde het zilver tientje beleggingswaarde omdat de munt in dat jaar slechts 15 gram woog en dezelfde puurheid van 72 procent had, dit levert slechts 10,8 gram zilver op en dat is bijna de helft van de eerste twee jaargangen. Beleggen in zilver tientje munten die na 1994 geslagen zijn werd alweer een stukje interessanter omdat de puurheid omhoog ging naar 80 procent waardoor er 12 gram zilver in de tientjes verwerkt zit.

Om te bepalen of de beleggingswaarde zilver tientje munten de moeite waard is om te beleggen in deze Nederlandse munten, zult u moeten kijken naar de mogelijkheden om winst te behalen door te beleggen in zilver tientjes. De prijs van de zilveren tientjes zal bepaald worden door de prijs van zilver zoals deze op de internationale grondstoffen beurs in New York wordt vastgesteld. Hierdoor kunt u dus direct profiteren van de koerswinsten die door professionele beleggers met zilver behaald worden. Volgens de beleggingswaarde tientje van zilver kopen betekend dan wel dat u deze aan moet schaffen bij een handelaar die voor de berekening van de verkoop prijzen de officiƫle zilverkoers hanteert. Op deze pagina zult u een handelaar in zilveren beleggingsmiddelen aantreffen die op deze wijze werkt, de prijzen die op de website van deze handelaar staan aangegeven worden iedere twee minuten aan de officiƫle prijs van zilver aangepast opdat u altijd het zilver tientje beleggingswaarde betaald. Als de prijs dus erg gunstig staat loont het om snel een aankoop te doen voordat deze weer omhoog zal gaan. De beleggingswaarde zilver tientje munten wordt bepaald op het moment van aankoop en staat daarmee vast voor de aankoop die u hebt gedaan. Het is een groot voordeel dat u bij het beleggen in zilver tientje munten een prijs moet betalen die afhankelijk is van de prijs van zilver op het moment van aankoop want hierdoor betaald u nooit teveel.

Alleen met het zilver tientje kopen kom t u er als belegger natuurlijk niet, u zult op enig moment uw munten ook moeten verkopen om de winst waar u op dat moment op staat te verzilveren. Zoals u voor de beleggingswaarde zilver tientje munten hebt aangeschaft wilt u ze ook voor een goede beleggingswaarde weer verkopen. Ook hier zult u goed op moeten letten waar u uw tientjes verkoopt, net zoals u bij aankoop handelaren kunt inden die de verkoop prijs niet baseren op de prijs van zilver op het moment van aankoop, kunt u ook bij verkoop handelaren tegen komen die deze manier van werken er op na houden. Het is dus belangrijk dat u ook voor de beleggingswaarde tientje van zilver munten kunt verkopen, alleen dan profiteert u volop van de het winst potentieel dat het beleggen in zilver heeft. Dat het beleggen in zilver tientje munt exemplaren het een en ander op kan leveren mag wel blijken uit het feit dat de ontwikkeling van de koers van goud voor loopt op de ontwikkeling van de koers van zilver. Omdat deze twee koersen historisch gezien dichter bij elkaar staan is het te verwachten dat de beleggingswaarde zilver tientje munten vertegenwoordigen nog verder zal toenemen. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk niet met zekerheid te voorspellen omdat het een kwestie van vraag en aanbod blijft die u zelf niet in de handen hebt. Aan het zilver tientje beleggingswaarde zal het in ieder geval niet liggen want daar zal altijd dezelfde hoeveelheid zilver in zitten.